„PAMETNA I ODRŽIVA POTROŠNJA ENERGIJE” - SASEC

septembar 28, 2020
„PAMETNA I ODRŽIVA POTROŠNJA ENERGIJE” - SASEC

U organizaciji Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj – Banat i Grada Zrenjanina u tri srednje škole u Zrenjaninu održani su javni časovi na temu Održive potrošnje energije.

Prvoga dana javni časovi su održani u Zrenjaninskoj gimnaziji, gde je sve prisutne pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa svojim zamenikom Sašom Santovcem i direktoricom RCR Banata, Irenom Živković.

Drugog dana javni časovi su održani u Srednjoj Ekonomsko-Trgovinskoj školi „Jovan Trajković“. Treći dan je bio posvećen Tehničkoj školi u Zrenjaninu.

Takođe, u sve tri škole su predstavljeni instrumenti koji će meriti potrošnju energije, odnosno pokrete, ambijentalno osvetljenje, temperaturu, vlažnost vazduha, ugljendioksid, isparljiva organska jedinjenja, atmosferski pritisak, potrošnju električne i toplotne energije, dok sus vim učenicima podeljeni skromni pokloni usklađeni sa temom projekta i održanih javnih časova.

Pored podizanja svesti mladih o pametnoj I održivoj potrošnji energije, projekat podrazumeva niz značajnih aktivnosti za grad Zrenjanin, koji će dobiti prvu “pametnu zgradu”, odnosno uspostaviće se regionalni centar za energetsku efikasnost, izradiće se master plan održive energije za teritoriju Srednjobanatskog okruga, što otvara vrata za nove projekte u budućnosti, a u okviru pilot akcija.

eu ro rs zr 
Ime projekta: Pametna i održiva potrošnja energije - eMS: RORS 300
Urednik: Regionalni centar za energetsku efikasnost - Banat
Datum objavljivanja: Septembar 2019.
Sadržaj ovog materijala ne predstavlja zvanični stav Evropske unije.
U slučaju pritužbi, kontaktirajte nas slanjem e-maila na adresu: romania-serbia@mdrap.ro

Saradnja izvan granica.
Interreg -IPA Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija je finansiran od strane Evropske unije u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) i sufinansiran od strane država učesnica programa.